Elektronsko bankarstvo

Prototip USB uredjaja kao zaštita pri korišćenju usluga ON-LINE BANKARSTVA!!!

 Iz IBM-a su najavili prototip USB uređaja dizajniranog da zaštiti korisnike od krađe podataka prilikom korištenja usluge online bankarstva. Navedeni uređaj nazvan je Zone Trusted Information Channel i liči na memory stick sa ugrađenim ekranom, a koristi vlastiti sigurnosni kanal do servera za online transakcije tako da na njega ne utiču virusi ili drugi malware koji se eventualno nalaze na računaru i putem kojeg bi moglo doći do krađe podataka. Test uređaj ovog USB-a već je napravljen pa će ga IBM dati bakama na testiranje, a njegovo korištenje neće zahtijevati promjene u bankovnom ili klijentskom softveru pa će se moći koristiti na svim glavnim operativnim sistemima. (#)

Generalna :: Autor simo 18:56

Hakeri na internetu prodaju ukradene lične podatke!!!

Podaci se prodaju na takozvanim "podzemnim ekonomskim serverima", koje syber kriminalci koriste za prodaju ukradenih informacija. Te informacije će biti iskorišćene za izvršenje raznih vidova finansijskih prevara, krađe identiteta i slično.Ukradeni brojevi kreditnih kartica prodaju se po ceni od jednog do šest dolara, dok se kompletan "identitet" koji u sebi sadrži broj računa u nekoj od američkih banaka, broj kreditne kartice, datum rođenja i broj socijalnog osiguranja može kupiti po ceni od 14 do 18 dolara.

 5 Najzastupljenijih "pecaroških" prevara
1. New Security Upgrade (nova bezbednosna ažuriranja), poruka navodno dolazi iz kompanije Wachovia, koja se bavi finansijskim i investicionim bankarstvom
2. Account notification (upozorenje o računu), BB&T, jedna od deset
najvećih banaka u SAD
3. Urgent notice from Protection Department (hitna poruka iz odeljenja za zaštitu), BB&T
4. Confirm your information (potvrdite informacije o vama), BB&T
5. Urgent notification (hitno upozorenje), BB&T

 


 

(#)

Generalna :: Autor simo 00:34